NICO

Polyvalent wegenwerker

WILLEMEN INFRA

Werken in openlucht, meebouwen aan grote infrastructuren, trots zijn op het eindresultaat: iets voor jou? De grote bouwondernemingen zoeken mensen zoals jij, bekijk hier de vacatures.

Tussen 4 muren zitten is niets voor mij. Laat mij maar buiten werken!  

Ik hou van mijn job in de wegenbouw omdat binnenwerk niets voor mij is. Ik ben veel liever buiten aan de slag. De wisselende werven en taken die ik krijg, zorgen ervoor dat ik mijn werk met veel plezier doe.

Elke ochtend ga ik mijn collega ophalen en rijden we samen naar de werf. We weten waar we moeten beginnen en hoe we te werk moeten gaan. Meestal starten we wel met een kort overleg met de meestergast of werfleider, zeker als het om iets gaat dat extra aandacht nodig heeft. Daarna beginnen we met de voorbereidende werken en het plaatsen van de rioleringsbuizen. We plaatsen de laser, de kraanman zorgt voor het uitgraven van de grond en wij geven richting hoe de buizen in de sleuf moeten komen. Hoewel er veel machines zijn, is er altijd ook nog manueel werk en dat gaat van het helpen graven tot huisaansluitingen doen.

29 jaar geleden startte ik mijn carrière in de wegenbouw bij het toenmalige Aswebo, nu Willemen Infra. Destijds heb ik heel veel geleerd van mijn ervaren collega’s en daar ben ik dankbaar voor. Het is mede dankzij hen dat ik mijn job kan uitoefenen zoals ik het nu doe. De motivatie om altijd te blijven bijleren is dan ook onmisbaar.