MARYVONNE

Directieassistente

Duchêne

De grote bouwondernemingen werven mijn toekomstige collega’s aan en dit zijn hun vacatures.​

Maryvonne, Catherine en Dominique vormen al ruim 30 jaar onmisbare schakels voor de goede werking van de onderneming Duchêne. Ze vertellen ons graag meer over hun werk in het algemeen, en over de bouwsector in het bijzonder. Die is volgens hen namelijk een beetje aan het ‘vervrouwelijken’.  

 

Vandaag getuigt Maryvonne:

 

Het was mijn droom om voor Duchêne te werken. Ik woon niet ver van de onderneming en vroeg me altijd af wat er zich achter die grote witte muren van het bedrijfsgebouw afspeelde. Duchêne was destijds een gerenommeerde familiale bouwonderneming en velen hoopten er ooit aan de slag te mogen gaan.   


Zodra ik mijn diploma op zak had, stuurde ik hen dus mijn eerste sollicitatiebrief. Niet evident, als vrouw in de bouwwereld. Toch kon ik daar mijn eerste - en vermoedelijk ook mijn laatste - werkervaring opdoen.

Ik werd aangeworven in ‘82 als secretaresse zonder enige praktijkervaring, maar goed omringd door welwillende collega’s. Zo schopte ik het na enkele jaren tot secretaresse van de gedelegeerd bestuurder. De onderneming evolueerde, net als de werkomstandigheden. De computer nam de plaats in van de typmachine, de telex en de fax. We konden binnen de onderneming alle nodige opleidingen volgen om met onze tijd mee te gaan.    

Duchêne maakt al enkele jaren deel uit van de Eiffage Groep. We hebben nu collega’s over de hele wereld en dat zorgt voor een andere dimensie in ons werk. We kregen ook de kans om aandeelhouder te worden van onze onderneming, meteen een aanzet om ons nog meer in te zetten en goed werk te leveren.   

Ik zeg vaak dat Duchêne mijn tweede familie is. Een loopbaan van 38 jaar… en toch kom ik nog elke morgen vol ‘goesting’ naar het werk. Mijn collega’s zijn echte vrienden geworden, nieuwe mensen worden opgevangen, we delen onze ervaring. Kortom: ik kan mij niet voorstellen dat ik over enkele jaren met pensioen ga.

Een bouwonderneming was aanvankelijk een mannenzaak, maar mettertijd eiste de vrouw haar plaats op in elk vakgebied en op elk niveau, op kantoor en op de werf.

Het is fijn werken bij Duchêne. De collega’s van Eiffage die vaak bij ons langskomen bevestigen het: “Duchêne is een bedrijf als geen ander, die werksfeer vind je nergens anders.”