GERTJAN

Landmeter

WILLEMEN INFRA

Spreken de werkzekerheid en de vele voordelen van de grote bouwondernemingen jou aan? Er staan heel wat vacatures open. Raadpleeg ze hier.

Mijn job: het meten van wegen en rioleringen

 

Ik ben Gertjan Liekens, sinds 2016 ben ik landmeter bij Willemen infra, een organisatie met een familiaal karakter die alle aspecten van de wegenbouw beheerst.

Wat mijn job nu inhoudt? Wel, het meten van wegen en rioleringen zowel in bestaande toestand als diegene die nog uitgevoerd dienen te worden. Ook controleer ik gemaakte ontwerpen naar veiligheid toe en pas ik deze aan en zet ik deze uit op de werf.  Hier is correctheid en nauwkeurigheid zeer belangrijk voor mij.

 

Daarnaast vergt mijn job een welbepaalde verantwoordelijkheid. Concentratie hierbij is een grote troef, want één klein foutje op de werf kan grote gevolgen hebben tijdens de uitvoering ervan. Ik vind het belangrijk om tijdens de ontwerpfase overleg te hebben met onze werf- en projectleiding. Ook tijdens het uitzetten op de werf vind ik samenwerking zeer belangrijk. Hulp van een mede collega verhoogt namelijk het werktempo.

 

Wat ik het leukste vind aan mijn job? De afwisseling tussen het buiten werk en het bureauwerk. Zo probeer ik de regen te ontwijken maar jammer genoeg lukt dit niet altijd.