DOMINIQUE

Secretaresse Departement Gebouwen en Elektrificatie

Duchêne

De grote bouwondernemingen werven mijn toekomstige collega’s aan en dit zijn hun vacatures.​

Maryvonne, Catherine en Dominique vormen al ruim 30 jaar onmisbare schakels voor de goede werking van de onderneming Duchêne. Ze vertellen ons graag meer over hun werk in het algemeen, en over de bouwsector in het bijzonder. Die is volgens hen namelijk een beetje aan het ‘vervrouwelijken’.  

 

Vandaag getuigt Dominique:

 

Ik begon mijn loopbaan in september 1985 bij de familiale onderneming Louis Duchêne, waar ik mij al snel thuis voelde. In het begin werkte ik deels aan het onthaal en deels voor de Algemene Directie Werken. Sinds 1997 ben ik secretaresse van de afdelingen Bouw, Schrijnwerk en sinds kort Elektrificatie.  

Ik waardeerde altijd al de samenhang binnen de onderneming. De werknemers getuigen van teamspirit, er heerst een vriendschappelijke sfeer en mettertijd ontstonden er mooie vriendschappen met de collega’s. Ik mag wel zeggen dat Duchêne één van de Waalse paradepaardjes is van de prestigieuze en indrukwekkende Eiffage Groep. Die voert mooie menselijke waarden hoog in het vaandel en biedt de werknemers stabiliteit en zekerheid. Bovendien kunnen we rekenen op diverse extralegale voordelen, zoals de deelname in het aandeelhouderschap. Tegenwoordig zijn jarenlange carrières bij dezelfde werkgever vrij zeldzaam. Ik ben nog één van die ‘dinosauriërs’ van nv Duchêne en ik blijf mijn werkgever trouw. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat ik ergens anders zou werken! Zoals de ‘anciens’ het hier verwoorden: ik ben ‘met heel m’n hart Duchêne’!

Volgens mij is de bouwsector vandaag niet langer een mannenbastion zoals vroeger, ook al gaat het soms om zware beroepen. Toen ik begon kon je de vrouwen bij Duchêne op één hand tellen. Nu zie je ze op alle niveaus in het organigram: human resources, juridische dienst, communicatie, administratie… maar ook op uitvoerend niveau, zoals beheerder of calculator. Naast de niet onaardige extralegale voordelen, biedt de sector zoveel uiteenlopende vakgebieden dat iedereen er zijn gading kan vinden. Er komen in sneltempo nieuwe en betere technologische tools bij, die het iedereen gemakkelijker maken om sneller, grondiger en beter te werken.