CATHERINE

Directieassitente

Duchêne

De grote bouwondernemingen werven mijn toekomstige collega’s aan en dit zijn hun vacatures.​

Maryvonne, Catherine en Dominique vormen al ruim 30 jaar onmisbare schakels voor de goede werking van de onderneming Duchêne. Ze vertellen ons graag meer over hun werk in het algemeen, en over de bouwsector in het bijzonder. Die is volgens hen namelijk een beetje aan het ‘vervrouwelijken’.  

 

Vandaag getuigt Catherine:

 

Op 17 april, in volle lockdown-periode, vierde ik mijn 30 jaar bij Duchêne! Hoewel ik niet bepaald dol ben op cijfers, kwam ik vreemd genoeg eerst op de boekhouding terecht. Vandaag, 30 jaar later, werk ik er nog steeds gráág! Ik begon met eenvoudig secretariaatswerk, mocht daarna facturen opmaken, betalingen uitvoeren en uiteindelijk de klantenwaarborgen beheren. Sinds enkele maanden sta ik ook in voor de vorderingsstaten voor de klanten.  

Ik merk dat de bouwsector in de loop der jaren een sterke ontwikkeling doormaakte en tegenwoordig tal van functies en taken omvat. Toen ik hier begon kon ik mij niet voorstellen dat er ooit 13 personen voltijds voor de boekhoudingsafdeling zouden werken. Ook op het vlak van diversiteit beweegt er veel. Er zijn vandaag net geen 40 vrouwen aan de slag in onze onderneming. Die vind je op elk bedrijfsniveau, in administratieve én uitvoerende functies.  

Hoewel ik al vele jaren voor dezelfde onderneming werk, leer ik nog elke dag bij door de zeer uiteenlopende taken en de vele vernieuwingen. Zelfontplooiing is hier geen holle slogan. Ik hecht veel belang aan de goede verstandhouding in mijn afdeling, de teamspirit en de contacten met de collega’s. Sommige van hen zijn vrienden voor het leven geworden!